X
تبلیغات
گارنی GARNI

گارنی GARNI
 
ارائهء نوشته ها، تحقیقات ، ترجمه ها و مقالات و نظرات و پیشنهادات در زمینه های گوناگون

مربای گردو ، سوغات ارمنستان

 

مربای گردو

به ارمنی  պոպոկի մուրաբա(boboki muraba)

و یا  պոպոկի վարենի (boboki vareni)

 

 

 

مربای گردو ، یکی از معروف ترین سوغاتیهای ارمنستان است . این مربا که در درون ظرف شیشه ای است ،  در سراسر کشور ارمنستان در بغالیها و سوپرمارکت ها به فروش می رسد  ولی بهترین و معروف ترین مکانها برای خرید این محصول ، دو روستای گارنی Garni و گِقارت Geghart است . این دو روستا در فاصله ای نه چندان دور از هم در استان کُتایک kotayk در شرق ارمنستان می باشند . در روستای گارنی ، معبد معروف گارنی قرار دارد که متعلق به دوران باستان و آئین مهر است و در روستای گقارت هم کلیسای معروف گقارت وجود دارد که یک کلیسای قدیمی متعلق به چند صد سال قبل است.  هر دو این آثار از آثار دیدنی و تاریخی ارمنستان است که هر ساله توریست های فراوانی از نقاط گوناگون جهان برای دین آنها به ارمنستان می آیند و در بیرون محوطهء این دو اثر تاریخی ، سوغاتیهای گوناگون ارمنستان و بویژه مربای گردو به فروش می رسند .

این مربا ، سیاه رنگ بوده و شیرینی آن کمی از مرباهای دیگر بیشتر است با این وجود گردوهای آن آب نشده و در درون مربا به صورت گردوی کامل ( البته به صورت مربا شده) باقی می ماند و می توان آن را به صورت جداگانه ، همراه چای و بویژه به همراه کره خورد

قیمت این مربا بسته به بزرگی و کوچکی ظرف آن و نیز کارخانهء سازنده آن ، متفاوت است ولی کمترین نرخ خرید هر ظرف آن  1000 درام معادل 3000 تومان است که همانگونه که قبلاً اشاره شد مرغوب ترین نوع آن در دو روستای گارنی و گقارت ارائ ه می شود و بهتر است که این مربا را از این دو روستا خریداری نمائید .

 

طرز تهیه مربای گردو (1)

 

مربای گردو

 

 

مواد لازم

شكر 1/5 كيلو

گردو 1 كيلو

هل كوبيده 1 قاشق سوپخوري

آب 8 پيمانه

 

 

طرز تهيه :

گردوها را پوست مي كنيم و با سوزن كلفت (لحاف دوزي ) چهار طرف آنرا سوراخ مي كنيم . بطوريكه سوزن از يك طرف گردو فرو رقته و از طرف ديگر خارج شود .

سپس گردوها  را در آب معمولي ريخته به مدت ده روز در جائي قرار داده و هر روز آب آنرا عوض مي كنيم تا تلخي و سياهي گردو خارج شود .

پس از ده روز گردوها را در آب آهك مي اندازيم و بعد از دوازده ساعت از آب آهك در مي آوريم و سپس دو الي سه بار شسته و بمدت بيست و چهار ساعت در اب سرد خيس نموده, چهار بار آب آن را عوض مي كنيم.

در نيم كيلو شكر دو پيمانه اب مي ريزيم روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام بيايد . سپس گردوها را در آن ريخته , پس از چند بار قل زدن هل را اضافه نموده.

از روي حرارت برداشته پس از سرد شدن در ظرف درب دار مي ريزيم .

اين مربا بسيار تيره است , براي همين ما بقي شكر را با شش پيمانه آب مخلوط كرده , روي حرارت قرار ميدهيم تا قوام بياد .

شربت سفيد را جداگانه آماده داشته باشيد كه هر گاه خواستيد اين مربا را سرو كنيد مقداري شربت سفيد در كاسه ريخته و چند دانه از گردوي مربا شده را داخل آن بگذاريد

 

1: طرز تهیهء این مربا از این منبع گرفته شده است

www.ashpazonline.com/forum/viewtopic.php?f=67&t.


نوشته شده در تاريخ پنجشنبه پانزدهم مهر 1389 از سوي گارگین فتائی
تمامي حقوق اين وبلاگ محفوظ است | طراحي : پيچک